Garage & Elbil och laddbox

Brf Stålet har 54 garageplatser i anslutning till bostadshusen. Kostnaden är 400 kronor/månad och läggs på din månadsavgift. Endast bostadsrättshavare får hyra garage för eget fordon. Garaget medföljer inte bostadsrätten. Observera att garage inte får användas för annat ändamål än till förvaring av motorfordon.

Vill du hyra en garageplats – anmäl dig till garagekön!

Kontakta Maja Kempén Garageansvarog.

Kontaktuppgifter:
Tfn: 070 239 55 83
maja@kempen.se

Elbil och laddbox

Om man har elbil och vill ladda en elbil via en laddbox (läs installera en laddbox)  gäller följande tills annat meddelas i Brf Stålet efter taget styrelsebeslut under år 2023:

Bostadsrättsinnehavaren säkerställer att denne vet exakt var på fastigheten denna har sin motorvärmarplats. Alla lägenheter har 1 mv-plats.

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för köp av utrustning samt anlitande av en behörig elektriker för inkoppling av laddbox samt lastbalanserare. Bostadsrättsinnehavaren måste av elektriker/elföretag få en specificerad faktura där kostnaden för eldragning inne i fastigheten delas som en post och övrig installation som en annan post. Bostadsrättsinnehavaren ansvarar för att söka ev. ROT-avdrag för installationen.

Brf Stålet står för de installationskostnader (upp till 5 000 kr/lägenhet) som dras inne i fastigheten. För att få denna ersättning utbetald av förening måste bostadsrättsinnehavaren skicka ett komplett fakturaunderlag till styrelsen, via brev eller e-post. Brf Stålet äger sedan den utrustning som sitter inne i fastigheten och alla kablar som är dragna till laddboxen inne i fastigheten. Bostadsrättsinnehavaren äger laddboxen.

Vid ev. framtida överlåtelse av installerande bostadsrättsinnehavare väljer denne ifall laddboxen lämnas kvar på fastigheten eller avinstalleras för att tas med av avflyttande medlem. Vill Brf Stålet att Bostadsrättsinnehavaren avinstallerar laddboxen i samband med avflyttning betalar bostadsrättsinnehavaren för denna åtgärd.